MEMUR-SEN’İN TOPLU SÖZLEŞME OYUNU İFŞA OLDU: SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR!

MYK Üyesi ve Ankara İl Başkanı ||| 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İlk/orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1999 yılında lisans, sonrasında 2. lisans olarak kamu yönetimi ve 2012 yılında eğitim yönetimi ve denetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2002 yılında başladığı meslek hayatında Öğretmenlik, Müdür yetkili öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Eğitim Yönetimi alanında 16 farklı kitabın yazar komisyonunda görev aldı. Halen Ankara'da okul müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
06.08.2025
521
A+
A-

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başladığı bu günlerde, yetkili sendika Memur-Sen’in yeni oyunu ifşa oldu ve resmen suçüstü yakalandılar.

Geçmiş dönemde hukuksuz bir şekilde getirilen %2 barajı Danıştay tarafından, ardından getirilen %1 barajı ise Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak gözünü para hırsı bürümüş, sendikacılığın önündeki en büyük engel hâline gelen Memur-Sen, bu kez de yeni bir hukuksuzluğa imza atmaya hazırlanıyor.

Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan:

“MADDE 8 – TOPLU SÖZLEŞMEDEN YARARLANMA VE DAYANIŞMA AİDATI

(1) Yetkili sendika dışındaki sendikalara üye olan kamu görevlileri ile herhangi bir sendikaya üye olmayan kamu görevlileri, toplu sözleşmenin kamu görevlilerinin geneline yönelik bölümünden doğrudan; görev yaptıkları kurumun dâhil olduğu hizmet koluna ilişkin bölümünden ise, ilgili hizmet kolundaki yetkili sendikaya, hizmet kolu toplu sözleşmesinde ve/veya ilgili mevzuatta belirtilen tutarda/oranda dayanışma aidatı ödemek suretiyle yararlanabilirler.”

şeklindeki madde, kötü niyetin ve açgözlülüğün utanmadan açıkça ilanıdır. Bu teklif, “kendimizden başkasına yaşam hakkı tanımayız” anlayışının, çıkarcılıkla ve tahammülsüzlükle harmanlanmış halidir.

A8 makam araçlarına binen, yüzbinlerce liralık maaşlarla yetinmeyen sendika ağaları; şimdi de “Dayanışma Aidatı” adı altında toplu sözleşme masasını kendi açgözlülüklerine alet etme peşindeler.

Tiyatronun senaryosu ise şöyle:

  • Kamuoyuna “%88 zam istiyoruz” diye duyuru yap,
  • Masada hükümet “%8 + %8” teklif etsin,
  • Mücadele ediyor gibi görün,
  • Hükümetle perde arkasında gizli pazarlık yap,
  • Ve sonunda, “Dayanışma Aidatı” maddesini sözleşme metnine ekletme karşılığında %10 + %8’e razı ol…

Yetkili sendika dışındaki tüm sendikaları ve kamuoyunu, bu maddeyi dikkatle incelemeye ve ortak hareket etmeye davet ediyoruz.

Memur-Sen’e açıkça söylüyoruz:
Bu tiyatroyu görüyor ve ifşa ediyoruz!
Sizi bu açgözlülüğünüz bitirecek, uyarmadı demeyin!

maarifim banner
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.