Şakir’e Çay Yok

Mil Maarif-Sen Bursa İl Başkanı olan Mustafa Yıldırım, 1994 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta tamamladı. 2018 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2019 yılında başladığı meslek dersleri öğretmenliği görevini İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesinde sürdürüyor.
20.10.2024
668
A+
A-

Söz uçar, umutlar söner. Atasözünü değiştirmeye çalışmıyorum, bilakis yeni bir atasözü icat etmek benimkisi. Söz derken ‘vadetmeyi’ kastediyorum. Birtakım sözler veriliyor ama bu sözler nedense verildiği anda uçup gidiyor. Verilen sözlerin muhatapları ise çoğu zaman olduğu gibi elleri bomboş oturuyorlar yerlerine.

Geçen sene Eylül ayında Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen buluşmasına katılmıştım. Dile getirilen sorunlardan biri de ‘çay’ sorunuydu. Malumdur ki öğretmenler gün boyu hemen hemen hiç durmadan yüksek bir tonlamayla konuşuyorlar. Yani boğazları aşırı yoruluyor. Dolayısıyla gün içerisinde sık sık sıvı tüketmeleri gerekiyor. Ancak ne yazık ki çoğu okulun öğretmenler odasında öğretmenlerin çay kahve yapabileceği araç gereç yok. Sayın Bakan bu sorunu halledeceklerini ve her öğretmenler odasına küçük bir mutfak tasarladıklarını ifade etmişti. Gel gelelim aradan bir yıl geçmesine rağmen bırakın adım atılmasını, bu konu mevzu bahis bile edilmiyor. İşin aslına bakarsanız öğretmenlerin bakanlıktan büyük çapta bir mutfak tasarımı falan beklediği yok, öğretmenler odasında çay içmemize izin versinler gerisini biz hallederiz düşüncesinde çoğu. Evet yanlış okumadınız, neredeyse her kamu kurumunda memurlar kendi çaylarını kendileri demleyip içebildikleri halde öğretmenler ikinci sınıf memur olacaklar ki onlar bu haktan mahrum ediliyorlar.

İşin bir acı tarafı daha var tabi. Aynı ilçenin sınırlarında olsa dahi bazı okullarda farklı uygulamalar mevcut. Bir okulun öğretmenleri bu haktan mahrum bırakılmışken hemen yanındaki diğer okulun öğretmenleri teneffüste rahatça çaylarını içebiliyorlar. Düşününce kulağa komik geliyor değil mi; öğretmenin tek istediği, teneffüste rahatça iki yudum çay içebilmek.

Bir de tasarruf tedbirleri mevzusunda işgüzarlık yapmayı marifet belleyen Sungurlu İlçe Milli Eğitim gibileri var. Okullara; çay, kahve setleri ve su ısıtıcılarının kaldırılmasıyla ilgili yazı göndermiş. İlçe müdürüne sormak lazım, kendisi makamındayken çayı nerden içiyor acaba? Oldu olacak tuvaletlerdeki peçeteleri de kaldırsın bari. Bir şeyler yiyip içmeyince pek gerek kalmayabilir zaten.

Önce sayın bakana sormak lazım; sorumlusu olduğunuz kurumun çalışanlarını diğer kurumlardaki memurlardan daha mı aşağıda görüyorsunuz da böylesine basit bir mevzuyu çözüme kavuşturmuyorsunuz?

Ve sayın il/ilçe müdürleri; görev yerinizde bulunan kurumlardaki farklı uygulamaların sebebi nedir? Madem bazı okullarda ve il/ilçe müdürlüklerinde bu uygulama mevcutsa, olabiliyorsa, neden diğer okullarda da olması için çabalamıyorsunuz?

Mustafa YILDIRIM
Mil Maarif-Sen Bursa İl Temsilcisi

maarifim banner
YAZARIN SON YAZILARI
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Selami dedi ki:

    Çay yasağını desteklemek için günde bir defadan fazla tuvalete çıkma yasağı gelirse işte o zaman öğretmenler fazla çay içemezler