E-Sınav Görevlendirmelerinde Adalet İstiyoruz!
Mil Maarif-Sen olarak; e-sınav görevlendirmelerinin tüm görevli atama süreçlerinin, ilk görevlendirmelerin yapıldığı gibi bakanlığımız sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmasını istiyoruz. Yeni görevlendirmelerin de MEBBİS Sınav işlemleri modülünden yapılmak suretiyle hakkaniyetin sağlanması ve haksızlığın önüne geçilmesini talep ediyoruz.

Bakanlığınızca e-Sınav görevlendirmeleri MEBBİS Sınav İşlemleri Modülü üzerinden yapılmaktadır. Yapılan bu sınavda İl MEM Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Birimi randevuları haftalık girdikten sonra başvurular hafta boyunca adaylar ve görevliler için devam eder. Cuma sabah bir sonraki haftanın oturum görevlendirmeleri sistem tarafından otomatik olarak yapılır. Uygulama İzleme Sorumluları, Salon Başkanı ve Gözetmenler sınav görevlerini Cuma günü sabah, puan durumuna göre sistem tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra Cumartesi akşamına kadar onay işlemi yapabilir. Görevini onaylamayanların görevleri reddedilir ve yeni görevlendirmeler yapılır.
Tüm öğretmenlerimizin dikkatini çeken ve Bakanlığınız uygulamasına ve hakkaniyetine şüphe düşüren durum, yeni görevlendirmelerin yapılması sırasında ortaya çıkmaktadır. Yeni görevlendirmeler sistem tarafından değil, elle milli eğitim müdürlüklerinin ilgili birimleri tarafından yapılmaktadır. Bu görevlendirmelerde de doğal olarak aynı kişiler görev almakta, bu durum da haksızlığa ve yanlış anlaşılmalara sebep olmaktadır.
- Mil Maarif-Sen olarak; e-sınav görevlendirmelerinin tüm görevli atama süreçlerinin, ilk görevlendirmelerin yapıldığı gibi bakanlığımız sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmasını istiyoruz. Yeni görevlendirmelerin de MEBBİS Sınav işlemleri modülünden yapılmak suretiyle hakkaniyetin sağlanması ve haksızlığın önüne geçilmesini talep ediyoruz. Bu hususta;
Gereğini önemle arz ederiz.
